lunes, 30 de noviembre de 2009

VICENT FUSTER I CORTINA PROCLAMAT REI MORO 2010 EN EL MIG-ANY D'ALMIRANT, I LES CELEBRACIONS FAN HOMENAGE A JUAN PARERA

Com no podia ser d'una atra manera les celebracions del Mig-Any faller i morú d'Almirant, s'encetaren en l'homenage en recort del recentment desaparegut Juan PARERA, Juan "el Moro", pare, inicialment de la Gran Parada Mora d'Almirant i, més tart, de les celebracions de Moros i Cristians en la ciutat de Valéncia.
Assistiren la seua filla i el seu net, sent Alfonso GRAU, primer Tinent Alcalde de l'Ajuntamente de Valéncia i gran amic personal de Juan PARERA, qui va dirigir unes paraules de la semblança íntima de Juan, mentres es proyectaven distintes fotogries de l'àampla trayectòria del mateix al sí de la Comissió. Una forta ovació dedicada a Juan "el Moro" va tancar esta primera part del Mig-Any.
VICENT FUSTER I CORTINA PROCLAMAT REI MORO 2010 EN EL MIG-ANY D'ALMIRANT
La cosa començà en el típic sopar a base d'arròs en fesols i naps en un carrer de Comte d'Altea atibacat d'amics del Reio Moro, amics de la Comissió, entre els que es trobaven vàries Falleres Majors de Valéncia i artistes fallers, i dels propis fallers d'Almirant, en una nit del dissabte, 27 de novembre, que acompanyà a les celebracions en un orage excelent.
L'acte fon conduït per l'ex-President de la Comissió, Josep Lluís LLORENS, qui escomençà per cridar a l'escenari als representants de la Comissió, Falleres Majors, Mamen MARQUÉS i Marta GARRIGÓS, aixina com a la Presidenta Laura Maria CANO, estant absent el President Infantil, Aleixandre JIMÉNEZ, per una chicoteta lesió en el seu peu.Lo primer fon la despedida del Rei Moro 2009, Nacho COTINO, revivint els millors moments del seu Regnat en una presentació en diapositives, que ell mateix s'encarregà de comentar, acabant agraïnt a la Comissió per tot lo vixcut en el seu any. La Fallera Major, Mamen MARQUÉS, li va impondre l'insígnia de Rei Moro de nova creació.
Arribà aixina el moment de cridar al Rei Moro 2010, Vicent FUSTER, que pujà a l'escenari perfectament abillat per a l'ocasió. Allí va rebre de mans del seu antecessor, Nacho COTINO, l'espasa que du gravats els noms dels Reis Moros d'Almirant des de 2001. Junt ad ella Nacho li va oferir els primers consells. Cridada a l'escenari Carmela PUCHOL, dòna de Vicent FUSTER, este va dedicar les primeres paraules a les seues hosts. La resposta vingué per part de la Fallera Major d'Almirant Mamen MARQUÉS.

Seguint el protocol es continuà en la presentació de les Hurís, Marta AGUSTÍ, Fallera Major de Valéncia 2009 junt a la seua Cort d'Honor, a qui es va afegir també, de forma un tant sorpresiva, Maria BERBEL, Fallera Major Infantil de Valéncia 2009. Una traca va realçar este moment.
Després del parlament de la Presidenta d'Almirant, Laura Maria CANO, es tancà la festa en l'habitual formació de filaetes, que, acompanyades d'una banda de música, prengueren a l'assalt la Gran Via, com ve sent costum des de que es celebra per estes dates este ya clàssic Mig-Any d'Almirant.




No hay comentarios:

Publicar un comentario